Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614
Krémové polévky jsou lahodné, syté, výživné, a navíc mimořádně variabilní. Můžete je připravit téměř ze všeho – ze sezónní zeleniny, zbytků zeleniny v chladničce nebo kombinací různých druhů zeleniny s masovým vývarem. Kromě skvělé chuti oceníte jistě i jejich jednoduchou přípravu.
Krémové polévky jsou lahodné, syté, výživné, a navíc mimořádně variabilní. Můžete je připravit téměř ze všeho – ze sezónní zeleniny, zbytků zeleniny v chladničce nebo kombinací různých druhů zeleniny s masovým vývarem. Kromě skvělé chuti oceníte jistě i jejich jednoduchou přípravu.
Základ každé krémové polévky tvoří zejména zelenina. Výborné jsou ovšem i suroviny jako houby, luštěniny, či dokonce některé druhy obilovin. Mezi nejčastější ingredience, které se používají v receptech na krémové polévky, patří:
Zelenina: Dýně, cuketa, mrkev, celer, petržel, batáty, brokolice, květák, hrášek, brambory, rajčata a další druhy zeleniny. Věděli jste, že vynikající krémovou polévku lze připravit také
z hrušky či fenyklu? Krémové polévky z různých tradičních i méně tradičních druhů zeleniny naleznete v našich stravovacích programech.
Luštěniny: Červená čočka, cizrna, fazole nebo hrášek dodají polévce výživnou hodnotu a krémovou konzistenci i bez použití smetany.
Ořechy a semínka: Kešu oříšky, slunečnicová či dýňová semínka se postarají o sametovou strukturu a bohatou chuť. Opražená semínka jsou vhodná i k dochucení a dozdobení polévky při servírování.
Mléčné produkty: Smetana na vaření, kokosové mléko či jiná rostlinná mléka a smetany dodají polévce hladkost. Chuťově výraznější produkty, například kokosové, mohou krémové polévce dodat zároveň i exotický nádech.
Bylinky a koření: Muškátový oříšek, kari, kurkuma, tymián, bazalka, koriandr a mnoho dalších. Do krémové polévky můžete použít sušené i čerstvé bylinky.
Chuť a vůně čerstvě připravené polévky je stejně důležitá jako první pohled do talíře. Každé dobré jídlo by mělo potěšit všechny smysly, a proto se vyplatí věnovat pozornost i způsobu podávání krémové polévky. Zde je několik tipů, jak ji naservírovat tak, aby vypadala i chutnala výjimečně.
Správný výběr nádobí. Krémová polévka nejlépe vynikne v hladkých hlubokých talířích nebo keramických miskách s jednoduchým designem. Světlé barvy talířů zvýrazní sytost a texturu polévky, zatímco tmavé odstíny dodají při servírování luxusní vzhled.
Čerstvé bylinky, opečené ořechy a semínka, různé druhy olejů (např. dýňový či olivový), kvalitní tvrdý sýr. Všechny tyto suroviny polévku dochutí i dozdobí. Pokud máte rádi něco extra, zkuste na talíř přidat jedlé květiny.
Proměňte polévku na křupavý zážitek. Krémová polévka má často jemnou konzistenci, proto se k ní skvěle hodí opražené krutony z celozrnného pečiva, topinka nebo osmažená semínka.
Krémové polévky nejsou jen výborný rychlý oběd či večeře, mohou být také součástí slavnostního menu. Lehké krémové polévky ze zeleniny si můžete dopřát i během detoxikace. My vám je připravujeme v rámci 7denního programu DETOX IDEÁL i ve všech EASYDIET dietách.
Jemná houbová polévka se hodí pro speciální příležitosti, zatímco lehká špenátová nebo hrášková polévka skvěle osvěží v teplejších dnech. Po náročném sychravém dni vás zahřeje vydatná polévka z červené čočky či batátová nebo dýňová polévka. Zkuste i méně tradiční kombinace jako například fenyklovo-cuketovou polévku podle našeho receptu.
Ať už si zvolíte jakoukoli kombinaci surovin, krémové polévky jsou vždy skvělou volbou – jednoduché na přípravu, plné chuti a vhodné pro jakoukoli příležitost. Takže příště, když budete přemýšlet, co vařit, stačí se podívat do chladničky. Využijte to, co v ní najdete, a vytvořte něco lahodného a výživného. Krémové polévky nikdy nezklamou!
A pokud nebudete mít náladu vařit, vyberte si některý z našich stravovacích programů :-)