Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Krémová hrachová polévka

Recepty / 27. 5. 2022

Mladý zelený hrášek je výborným zdrojem vitamínů E, K, C, D a skupiny vitamínů B. Jeho sladké zelené plody jsou v době jeho zrání fantastické a neměly by chybět v žádné kuchyni. Hrášek obsahuje bílkoviny a je také zdrojem kyseliny listové, železa, hořčíku, železa, zinku. Krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá a zvládne ji každý kuchař.

Krémová hrachová polévka

Obsah

Co budeme potřebovat

  • 3 stroužky - česnek
  • 1 špetka - kurkuma
  • 1 ks - cibule střední velikosti
  • 1 šlehačková smetana 33%
  • 300 g – čerstvý zelený hrášek
  • 1 špetka - mletý nebo drcený kmín
  • 1 polévková lžíce - máslo
  • vegeta podle chuti

Postup

Hrášek v hrnci zalijte vodou, ale pouhých 2 cm nad ním. Přidáte-li hodně vody, polévka bude řídká. Povařte a postupně přidejte máslo, očištěnou rozpůlenou cibuli, rozmačkaný česnek, koření a vše spolu vařte do změknutí hrášku. Potom polévku pomixujte do hladka. Zjemněte smetanou a povařte, případně dolejte vodu, pokud je polévka velmi hustá. Dobrou chuť.

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up