Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Vepřová panenka v tyrolském špeku

Recepty / 25. 6. 2021

Vepřová panenka je mimořádně oblíbená nejen pro svůj nízký obsah tuku, ale také krásnou šťavnatost a jednoduchou přípravu. Díky kombinaci s jemnou slaninkou a grilovanou zeleninou navíc získává i punc luxusního pokrmu, ideálního i pro slavnostní oběd.

Vepřová panenka v tyrolském špeku

Obsah

CO BUDEME POTŘEBOVAt

Panenka

  • 600 g br. panenky
  • 10 plátků tyrolské slaninky
  • tymián, sůl a pepř
  • 20 g másla
  • 2 PL oleje

Grilovaná zelenina

  • 200 g žampionů, nakrájených
  • 200 g cukety, nakrájené
  • 2 chilli papriky
  • sůl, pepř
  • 1 ks bobkový list
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g másla
  • 50 ml olivového oleje

Příloha

  • 600 g brambor pokrájených podélně
  • sůl a 20 g másla
  • bylinky (pažitka, petržel)

Postup

Panenku posolíme a posypeme tymiánem. Nakrájíme na menší válečky o tloušťce asi 2 cm. Po obvodu ji obtočíme slaninkou a dáme péct na pánev na máslo, z každé strany asi 2-3 minuty. Cibulku a česnek nakrájíme a vhodíme do výpeku po masíčku. Pokud je třeba, přidáme trochu másla. Když cibulka zesklovatí, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce opečeme cca 5 minut. Brambory vaříme asi 7 minut v osolené vodě. Potom je scedíme a na sucho, nebo jen s minimem oleje/másla opečeme a osolíme.

vepřová panenka, slaninové plátky, brambory, cuketa, žampiony, kořeníJak připravit vepřovou panenku se zeleninou a bramborami - surovinyvepřová panenka s bramborami a zeleninou podle EASYDIET receptu

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up