Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

VELIKONOČNÍ SPECIALITA - NÁKYP S MASEM A CUKETOU

Recepty / 29. 3. 2021

Jak přežít Velkou noc bez újmy na postavě? Stačí když pár receptů nahradíš novými, kaloricky přijatelnějšími alternativami. Například tento nákyp s uzeným masem, cuketou a lilkem. Je zcela bez mouky, za to však oplývá skvělou chutí a připravit ho je hračka, takže chuť na majonézový či těstovinový salát zaženeš jako nic.

VELIKONOČNÍ SPECIALITA - NÁKYP S MASEM A CUKETOU

Obsah

Co budeme potřebovat

  • 2 ks cukety
  • 1 ks lilek
  • 250 g eidamu
  • 250 g uzeného masa (krkovice)
  • 50 ml oleje (slunečnicový)
  • 20 g česneku medvědího (nebo 2 stroužky přetištěny)
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 8 vajec z toho 4 uvařené na tvrdo
  • 500 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř
  • 1 PL majoránky
  • ½ PL tymiánu

Postup

Smetanu smícháme se 4 vejci, kořením a solí. Sýr nastrouháme nahrubo. Maso si nakrájíme na nudličky. Cuketu a lilek nastrouháme na tenké plátky nebo nahrubo na struhadle. Osolíme jejich aby pustily vodu. Zeleninu vyždímáme od vody a suchou přendáme na vymazaný plech vysypaný například mandlovou moukou. Pak posypeme částí nastrouhaného sýra. Přikryjeme uzeným masem a lístky česneku, přelijeme smetanovou směsí a posypeme zbylým sýrem. Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů nebo do zlatova.

syr, šunka, vajíčka, cuketa

syr, šunka, vajíčka, cuketa

nákyp s mäsom a cuketou v plechu, dip v miske

nákyp s mäsom a cuketou EASYDIET recept

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up