Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Vegetariánský kaviár s jasmínovou rýží a mungem

Recepty / 25. 6. 2020

Nové recepty EASY PEASY pro krabičkovou dietu EASYDIET. Vychutnejte si zdravé, chutné a originální recepty od kuchařské elity. V kuchyni kraluje Dandy Hrivňák.

Vegetariánský kaviár s jasmínovou rýží a mungem

Obsah

Co budeme potřebovat

  • 160 g mungo fazole
  • 120 g beluga čočka (vege kaviár)
  • 100 g cibule
  • 600 g jasmínová rýže
  • římský kmín, koriandr, kurkuma, nové koření, skořice, cukr, ml.koření
  • olivový olej
  • petrželka

Postup

Uvaříme čočku i fazole. Stejně tak si uvaříme zvláště rýži. Na sucho opečeme římský kmín a koriandr. Přidáme olivový olej, kurkumu, pepř, skořici, cukr a ostatní koření. Koření opečeme a následně přisypeme uvařenou rýži, mungo a beluga. Směs rýže a luštěnin nakonec hustě posypeme nasekanou petrželkou.

Na ozdobení: Cibulku si nakrájíme na kroužky a lehce poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji cibulku opečeme do křupava.

Podáváme rýži s luštěninami, ozdobenou cibulkou a jako přílohu dáme čerstvý zelený salát.

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up