Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Slané pohankové lívance

Recepty / 20. 4. 2021

Pečené pohankové lívance na slano jsou skvělým receptem na jednoduchou svačinu či snídani. Stejně dobře navíc chutnají i druhý den, takže se výborně hodí i do meal-prepu.

Slané pohankové lívance

Obsah

Čo budeme potrebovať

Lívance:

  • 100g pohankové mouky
  • 100ml mléka
  • 40g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 1ČL provensálského pepře
  • ½ ČL soli

Dip:

  • 200ml bílého jogurtu
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ stroužku česneku
  • 30g sýra, např. s modrou ušl. plísní
  • špetka soli
  • petrželka nasekaná

Salát:

  • směs listových salátů (např. radiccio, římský salát, rukola)

Postup

V míse smícháme všechny suroviny na lívance a necháme 15 minut odstát, aby se spojily. Zatím si rozmixujeme jogurt, sýr, prolisovaný česnek a sůl. Nakonec přimícháme posekanou petrželku. Formu na mafiny vytřeme máslem nebo olejem a vysypeme pohankovou moukou. Plníme směsí do poloviny. Pečeme v troubě při 200 st. C (180 u horkovzdušné trouby) asi 12-14 minut v horní části trouby. Podáváme s dipem a salátem.

vejce, salát, mouka, sýrsýr, salát, vejcesalát, omáčka, směs na lívance

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up