Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614
Vegetariány ani vegany již dávno nemusí trápit nedostatek kvalitních zdrojů bílkovin. Tempeh kromě množství bílkovin obsahuje také železo, vápník či vitamín B12, takže kromě lahodné chuti poskytne i úžasné nutriční hodnoty. Skvěle se tak hodí jako hlavní hvězda zdravé vegetariánské večeře v podobě tohoto neobvyklého salátu.
Marináda na fazolky:
Marináda na tempeh:
Na dochucení:
Tempeh nejdříve nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm.
V míse smícháme škrob, vodu, přetlak a čilili pastu, přimícháme tempeh. Rovnoměrně promícháme a necháme marinovat asi 30 minut. Potom v pánvi rozpálíme 1PL sezamového oleje a tempem opékáme ze všech stran asi 2 minuty. Kešu a slunečnicová semínka nasucho opečeme a posypeme jimi opečený tempeh.
Fazolky očistíme od stonků a konečků a pokrájíme je na rovnoměrné kousky asi 5 cm dlouhé. Do mísy dáme vodu s ledem. Do hrnce si dáme vařit vodu. Když sevře vsypeme do ní fazolky a věříme 4-5 minut. Potom hned scedíme a vsypeme do vody s ledem. (Tak nám zůstanou fazolky pěkně zelené). Z cukru, octa a soli si připravíme nálev. Když fazolky vychladnou vodu scedíme a fazolky přesypeme do marinády. Necháme marinovat 2-6 hodin. Mezitím opečeme nasucho sezam. Potom fazolky scedíme, pokapeme olejem, promícháme a posypeme opečeným sezamem.
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kousky a krátce opečeme na troše oleje. Posolíme a podáváme s tempem, opečenou cibulkou a endivií.