Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

SALÁT Z MARINOVANÉHO TEMPEHU A ZELENÉ FAZULKY

9. 4. 2021

Vegetariány ani vegany již dávno nemusí trápit nedostatek kvalitních zdrojů bílkovin. Tempeh kromě množství bílkovin obsahuje také železo, vápník či vitamín B12, takže kromě lahodné chuti poskytne i úžasné nutriční hodnoty. Skvěle se tak hodí jako hlavní hvězda zdravé vegetariánské večeře v podobě tohoto neobvyklého salátu.

SALÁT Z MARINOVANÉHO TEMPEHU A ZELENÉ FAZULKY

Obsah

Co budeme potřebovat

  • 250g marinovaného tempehu
  • 250g luků zelené fazolky

Marináda na fazolky:

  • 100ml jablečného octa
  • 1PL krystalového cukru
  • trocha vody
  • sůl

Marináda na tempeh:

  • 60ml sójové omáčky
  • 1PL rajčatového protlaku
  • 1PL chilli pasty (Harrisa)
  • 1PL kukuřičného škrobu
  • trocha vody

Na dochucení:

  • 1 PL kešu oříšků
  • 1 PL slunečnicových semínek
  • 1 ČL sezamových semínek
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 1+1 PL sezamového oleje
  • 1 ČL oleje
  • 1 hrst natrhaných lístků endivie

Postup

Tempeh nejdříve nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm.

V míse smícháme škrob, vodu, přetlak a čilili pastu, přimícháme tempeh. Rovnoměrně promícháme a necháme marinovat asi 30 minut. Potom v pánvi rozpálíme 1PL sezamového oleje a tempem opékáme ze všech stran asi 2 minuty. Kešu a slunečnicová semínka nasucho opečeme a posypeme jimi opečený tempeh.

Fazolky očistíme od stonků a konečků a pokrájíme je na rovnoměrné kousky asi 5 cm dlouhé. Do mísy dáme vodu s ledem. Do hrnce si dáme vařit vodu. Když sevře vsypeme do ní fazolky a věříme 4-5 minut. Potom hned scedíme a vsypeme do vody s ledem. (Tak nám zůstanou fazolky pěkně zelené). Z cukru, octa a soli si připravíme nálev. Když fazolky vychladnou vodu scedíme a fazolky přesypeme do marinády. Necháme marinovat 2-6 hodin. Mezitím opečeme nasucho sezam. Potom fazolky scedíme, pokapeme olejem, promícháme a posypeme opečeným sezamem.

Cibulku a česnek nakrájíme na malé kousky a krátce opečeme na troše oleje. Posolíme a podáváme s tempem, opečenou cibulkou a endivií.

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up