Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614
Polenta byla vždy ceněna pro svou variabilitu, snadnou přípravu i vysoký obsah vlákniny, díky čemuž dokázala vždy spolehlivě zasytit i velké labužníky. Výhodou polenty je však i to, že neobsahuje lepek.
Na opékanou zeleninu
V hrnci smícháme mléko, máslo, olej, pepř a sůl. Zahřejeme asi na 70 ° C a přisypeme za stálého míchání polentu. Vaříme asi 7-10 minut a nepřestáváme míchat. Na konci přisypeme 15g parmezánu a promícháme. Vylijeme do formy na pečení a necháme vychladnout. Potom ztuhlou polentu nakrájíme, přendáme na pečícím papírem vyložený plech, pokrájíme na stejné kousky, posypeme jejich zbylým parmezánem a zapékáme v troubě na horním pečení asi 10-15 minut nebo do zlatova.
Opékaná zelenina
Na pánev dáme olej a máslo, přidáme cibulku a česnek a opékáme do zesklovatí. Přisypeme pokrájené žampiony, papriku a cuketu, okořeníme provensálským a pepřem a krátce opékáme, cca 5 minut na silném plameni.