Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Mrkvové kofty s batáty

Recepty / 21. 1. 2021

Super jednoduché, zdravé a chutné. Mrkvové kofty s batáty vyžadují minimum ingrediencí a výborně poslouží jako zdravý oběd nebo večeře, ba dokonce i jako rychlý snack. Skvělý zdravý recept, který by neměl chybět v žádném (nejen veganském) jídelníčku.

Mrkvové kofty s batáty

CO BUDEME POTŘEBOVAT

4 porce

  • 6 ks mrkve
  • 2 PL ryžové mouky (možno nahradit obyčejnou moukou)
  • 1ks batát
  • sůľ, mletý muškátový ořech, mletý hřebíček

Postup

Sladký brambor oloupeme, pokrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě do měkka. Mrkve očistíme a nastrouháme najemno na struhadle.

Troubu si předehřejeme na 200 ° C (horkovzdušnou na 180 ° C). V míse smícháme prolisovaný uvařený batát s mrkví a moukou, přidáme koření a vymícháme na těsto. Těsto vytvarujeme do válce, ze kterého vykrajujeme menší kousky, které opět vyválíme v rukou na menší válečky (asi 7cm dlouhé o průměru 2-3 cm). Pokud třeba, posypeme si pracovní desku trochou mouky. Na plech vyložený pečícím papírem ukládáme köfte a pečeme asi 30 minut. Podáváme s jogurtovým dresinkem (jogurt, sůl, kurkuma a špetka protlačeného česneku) nebo s míchaným salátem.

facebook-icon