Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Marocké kuře s celozrnným bulgurem

Recepty / 14. 5. 2021

Kuřecí prsa jsou skvělým zdrojem bílkovin s minimálním obsahem tuku. Připraveny na marocký způsob navíc nabídnou i bohatou chuť a krásnou šťavnatost, takže krásně osvěží tvůj jídelníček.

Marocké kuře s celozrnným bulgurem

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Na 6 porcí

  • 900g kuřecích prsou
  • 1 konzerva cizrny (400g)
  • 1 konzerva drcených rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky kmínu římského
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 bobkový list
  • 5 cherry rajčat, rozpůlených
  • 2PL posekané petrželky
  • ½ lžičky mletého pepře sůl
  • 3PL olivového oleje
  • 2 kousky celé skořice
  • 50g mandlí
  • 25g rozinek
  • 25g posekaných sušených meruněk
  • 200g celozrnného bulguru

Postup

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky. V hrnci osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a česnek, položíme na něj prsa, posypeme kořením, přisypeme cizrna a rajčata z konzervy i čerstvá rajčata, posolíme a dusíme asi 50 minut. Pak přisypeme mandle, sušené ovoce a přikryté povaříme 10-15 minut. Podáváme s celozrnným bulgurem a listovým salátem. (Bulgur připravíme jako rýži, zalijeme ho vodou v poměru 1: 2 a vaříme dokud se voda nevstřebá, pak vypneme oheň a necháme pod pokličkou "doběhnout" ještě asi 15 minut).

kuracie prsia, paradajkové pyré, cícer, mandle, hrozienka, koreniny

Kuracie prsia, cícer, mandle, paradajkové pyré

Marocké kura s celozrnným bulgurom - zdravé recepty

facebook-icon