Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Mandlovo-maková bábovka

Recepty / 16. 6. 2021

Problémem běžných koláčů je, že kvůli vysokému obsahu rychlých sacharidů nedokážou zahnat hlad, právě naopak – vybízejí k dalšímu jídlu. Mandlovo-maková bábovka tento problém řeší pomocí mandlové a makové mouky, které na rozdíl od té obyčejné (bílé) přinášejí množství vlákniny.

Mandlovo-maková bábovka

Ingredience:

  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 60 g třtinového cukru (případně xylitolu)
  • 150 g makové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 1 ČL skořice
  • špetka soli
  • 40 g kokosové mouky na ozdobu

Postup:

Měkké máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Potom přidáme vaječná žloutky, makovou a mandlovou mouku. Z bílků a štipky soli vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta podbíráním. Formu vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Troubu vyhřejeme na 180 st. C a pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme bábovku vychladnout, teprve poté ji vyklopíme a krájíme.

vajíčka, máslo, třtinový cukr, maková mouka, mandlová mouka, skořiceRozpuštěné máslo, maková mouka, mandlová mouka, sníh z bílek, skořiceTěsto na zdravou makovo-mandlovou bábovkuTěsto na zdravou bábovku ve formě před pečením - EASYDIET recept
facebook-icon