Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

KRŮTÍ ROLÁDA NA FLORENTÍNSKY ZPŮSOB

Recepty / 10. 9. 2019

Krůtí maso má nízký obsah tuku, je lehce stravitelné, nepodporuje usazování cholesterolu v cévách a je vhodné pro osoby s cévními a srdečními problémy. A ještě navíc ... chutná skvěle, zejména ve správném receptu. :-)

KRŮTÍ ROLÁDA NA FLORENTÍNSKY ZPŮSOB

Co potřebujeme:

4 porce

  • 900g krůtích prsou vcelku
  • 2 stroužky česneku, přetištěny
  • 1 svazek bylinek: šalvěj, tymián, rozmarýn, pažitka
  • 15g sůl a pepř
  • 2PL oleje na opečení rolády
  • 30g prorostlé slaniny
  • 8 cherry rajčat na dozdobení

Příloha:

  • 250 zelená čočka
  • 250 červená čočka
  • 50g špenátových listů
  • 2PL olivového oleje
  • 2PL citronové šťávy
  • 1ČL medu nebo cukru
  • petrželka
  • případně 50g vařené kukuřice

Postup

Krůtí prsa rozřízneme na co největší plochu, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, posypeme bylinkami, srolujeme a převážeme potravinářským provázkem. Posolíme i vrch rolády a zprudka ji kratičko opečeme ze všech stran na pánvi. Potom roládu přendáme na plech s 200ml vody, pokrájenou slaninou a pokud nám zvýšily bylinky a stroužky česneku, přidáme je do pekáče. Prykryjeme alobalem a pečeme 40 minut, poté odkryjeme a dopékáme asi 15 minut nebo do měkka.

Čočku uvaříme al dente, každou zvlášť. Petrželku posekáme nahrubo. Ve sklenici rozmícháme sůl, med, olej a cotrónovú šťávu a zalijeme jí salát. Listy špenátu spaříme a přidáme k čočce. Hotové maso krájíme na plátky, položíme ho na salát a dozdobíme rajčaty. Pokud chceme, přidáme do salátu i kukuřici.

morčacie mäso s bylinkami na doske

morčacie mäso, paradajky, slanina, šošovica, červená šošovica, čerstvý špenát, bylinky

morčacia roláda na plechu, cherry paradajky, čerstvý špenát, červená šošovica, šošovica

facebook-icon