Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

KRŮTÍ ROLÁDA NA FLORENTÍNSKY ZPŮSOB

10. 9. 2019

Krůtí maso má nízký obsah tuku, je lehce stravitelné, nepodporuje usazování cholesterolu v cévách a je vhodné pro osoby s cévními a srdečními problémy. A ještě navíc ... chutná skvěle, zejména ve správném receptu. :-)

KRŮTÍ ROLÁDA NA FLORENTÍNSKY ZPŮSOB

Obsah

Co potřebujeme:

4 porce

  • 900g krůtích prsou vcelku
  • 2 stroužky česneku, přetištěny
  • 1 svazek bylinek: šalvěj, tymián, rozmarýn, pažitka
  • 15g sůl a pepř
  • 2PL oleje na opečení rolády
  • 30g prorostlé slaniny
  • 8 cherry rajčat na dozdobení

Příloha:

  • 250 zelená čočka
  • 250 červená čočka
  • 50g špenátových listů
  • 2PL olivového oleje
  • 2PL citronové šťávy
  • 1ČL medu nebo cukru
  • petrželka
  • případně 50g vařené kukuřice

Postup

Krůtí prsa rozřízneme na co největší plochu, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, posypeme bylinkami, srolujeme a převážeme potravinářským provázkem. Posolíme i vrch rolády a zprudka ji kratičko opečeme ze všech stran na pánvi. Potom roládu přendáme na plech s 200ml vody, pokrájenou slaninou a pokud nám zvýšily bylinky a stroužky česneku, přidáme je do pekáče. Prykryjeme alobalem a pečeme 40 minut, poté odkryjeme a dopékáme asi 15 minut nebo do měkka.

Čočku uvaříme al dente, každou zvlášť. Petrželku posekáme nahrubo. Ve sklenici rozmícháme sůl, med, olej a cotrónovú šťávu a zalijeme jí salát. Listy špenátu spaříme a přidáme k čočce. Hotové maso krájíme na plátky, položíme ho na salát a dozdobíme rajčaty. Pokud chceme, přidáme do salátu i kukuřici.

morčacie mäso s bylinkami na doske

morčacie mäso, paradajky, slanina, šošovica, červená šošovica, čerstvý špenát, bylinky

morčacia roláda na plechu, cherry paradajky, čerstvý špenát, červená šošovica, šošovica

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up