Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Kapr srbského stylu

Recepty / 14. 12. 2022

Fresh, chutný a dokonce i o něco zdravější recept než klasické smažené podkovičky.

Kapr srbského stylu

Ingredience

  • 4 filety z kapra, každý 300 g
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • sladká paprika
  • trochu mouky
  • olej na potření

Postup

Filety z kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi půl hodiny v chladničce. Mezitím na česnekové máslo utřeme měkké máslo s čerstvě prolisovaným česnekem a dobře osolíme, přikryjeme a dáme do chladničky. Rybí filé nakrojíme po 5 mm od sebe do hloubky asi 7mm, bohatě osolíme a ze všech stran potřeme paprikou. Nechte ještě půl hodiny v chladničce.

Rybí filé poprášíme trochou mouky a potřeme olejem a pečeme v troubě na 175 ° C asi 10-15 minut. Přendáme na talíř, přidáme na filet česnekové máslo a podáváme s bramborovým salátem, vařenými bramborami s petrželkou a zeleným salátem.

facebook-icon