Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

GADO GADO SALÁT

Recepty / 2. 8. 2019

Máte v oblibě netradiční jídla? Potom určitě vyzkoušejte salát Gado gado. Tento velmi chutný, zdravý a sytý pokrm pocházející z indonéské kuchyně patří k petici indonéských národních jídel, která byla v roce 2018 vyhlášena indonéským ministerstvem turistiky.

GADO GADO SALÁT

Obsah

Co budeme potřebovat

4 porce

  • 250 g zelených fazolových lusek
  • 180 g tuhého lahůdkového tofu
  • 190 g smaženého tempehu
  • 4 vejce
  • 200 g čínského zelí
  • 60 g klíčků mungo fazolky
  • ½ salátové okurky (cca 200 g)
  • 4 cherry rajčata
  • 2 PL oleje
  • 1 ČL soli

Omáčka:

  • 200 – 250 ml horké vody
  • 200 g opečených nesolených arašídů
  • 4 PL thajské sladké chilli omáčky
  • ½ PL feferonky (červené špičaté)
  • 2 - 3 PL sójové omáčky
  • 2 ČL třtinového cukru
  • 2 ČL jemně nastrouhaného zázvoru
  • 1 PL citrónové šťávy

Postup:

Fazolové lusky omyjeme, odkrojíme stonky a spodky asi 3 mm na každé straně. Potom blanšírujeme v horké vodě 3 minuty, scedíme a hned přendáme do ledové vody (vody s ledem). Ostatní zeleninu nakrájíme na nudličky. Překrojíme rajčata, vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Tofu a tempeh nakrájíme na proužky nebo kostičky a dozlatova opečeme na oleji na pánvi. Jemně dozlatova pak opečeme i arašídy. Přidáme zbylé suroviny spolu s horkou vodou a mícháme, případně krátce zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom rozmixujeme a vzniklou omáčkou přelijeme salát. Jemně promícháme. Podáváme s vajíčkem, pikantnost regulujeme množstvím feferonky.

fazuľové lusky, čínska kapusta, tofu, vajíčka, klíčky mungo fazule     

fazuľové lusky, čínska kapusta, tofu, vajíčka, klíčky mungo fazule, zázvor, uhorka

gado gado šalát podľa EASYDIET receptu     

Pokud se vám obsah líbí, sdílejte

arrow-up