Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614
Saláty si mnozí z nás představují jako zdravé, zároveň i velmi lehké a ne příliš syté přílohy. My jsme to však vzali ze zcela opačného konce. Losos, čočka, pohanka a různorodá zelenina – to už není žádná příloha, ale plnohodnotný hlavní chod, ideální jako zdravý oběd či večera.
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme ho na malé kousky. Posolíme a okořeníme. Mangoldové listy prohlédneme, nahnité kusy vyhodíme, omyjeme, stočíme a pokrájíme na nudličky silné asi 2 cm. Zálivku si připravíme z citronu, ze kterého si vymačkáme šťávu a smícháme ji s 1 PL oleje, osolíme a ochutíme medem. Fenykl nakrájíme příčně na kousky o šířce asi 3 mm. Koriandrovou nať ručně natrháme na menší kousky.
V pánvi na 2 PL oleje zprudka opečeme lososa (asi 3 minuty), vyjmeme ho a zbytek oleje a šťávu z ryby necháme na pánvi. Pokrájíme si cibuli a česnek a dáme je na pánev po lososovi. Když se obarví do zlata přidáme fenykl, chilli a mangold a opékáme asi 3 minuty, dokud mangold nezvadne. Dochutíme pepřem a solí. Přesypeme do mísy a smícháme s pohankou a čočkou. Zalijeme zálivkou a přendáme na talíř. Na vrch poklademe kousky lososa. Dozdobíme koriandrovou natí.