Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614
Antioxidanty jsou jako takoví ochranní bojovníci v našem těle, kteří chrání buňky před poškozením. Představte si je jako malé štíty odrážející útoky volných radikálů – nestabilních molekul, které mohou poškozovat buňky a přispívat ke stárnutí a různým chorobám, jako jsou například rakovina a srdeční onemocnění.
Antioxidanty naleznete v mnoha potravinách, zejména v ovoci a zelenině. Mezi z nejznámější antioxidanty patří vitamíny C a E, beta-karoten a selen. Citrusové plody, jahody a brokolice jsou bohaté na vitamín C, který podporuje imunitu a pomáhá při hojení ran. Ořechy, semínka a špenát obsahují vitamín E, který chrání buněčné membrány.
Dalším silným antioxidantem je beta-karoten. Nachází se v mrkvi, sladkých bramborách, dýni, ale například. i ve žlutém melounu. Tělo jej přeměňuje na vitamín A, který je důležitý pro zdraví očí a pokožky. Selen se nachází v páru ořechách, rybách a vejcích a pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem. Rovněž podporuje správnou funkci štítné žlázy.
Pravidelná konzumace potravin bohatých na antioxidanty pomáhá neutralizovat volné radikály a snižovat riziko chronických onemocnění. Kromě toho antioxidanty podporují i zdraví pokožky, zpomalují proces stárnutí a zlepšují celkovou vitalitu. Pro zvýšení příjmu antioxidantů zahrňte do svého jídelníčku pestrou škálu ovoce a zeleniny. Obzvláště bohaté na antioxidanty je bobulové ovoce jako borůvky nebo maliny.
Zelený čaj a tmavá čokoláda (s vysokým obsahem kakaa) jsou také skvělými zdroji antioxidantů. Antioxidanty jsou tedy klíčové pro ochranu vašeho zdraví a udržení celkové vitality. Konzumujte různorodé a barevné potraviny, abyste zabezpečili organismu dostatečný příjem těchto důležitých ochránců a cítili se svěže a energicky každý den.