Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z

Antioxidanty

Antioxidanty jsou jako takoví ochranní bojovníci v našem těle, kteří chrání buňky před poškozením. Představte si je jako malé štíty odrážející útoky volných radikálů – nestabilních molekul, které mohou poškozovat buňky a přispívat ke stárnutí a různým chorobám, jako jsou například rakovina a srdeční onemocnění.

Antioxidanty naleznete v mnoha potravinách, zejména v ovoci a zelenině. Mezi z nejznámější antioxidanty patří vitamíny C a E, beta-karoten a selen. Citrusové plody, jahody a brokolice jsou bohaté na vitamín C, který podporuje imunitu a pomáhá při hojení ran. Ořechy, semínka a špenát obsahují vitamín E, který chrání buněčné membrány.

Dalším silným antioxidantem je beta-karoten. Nachází se v mrkvi, sladkých bramborách, dýni, ale například. i ve žlutém melounu. Tělo jej přeměňuje na vitamín A, který je důležitý pro zdraví očí a pokožky. Selen se nachází v páru ořechách, rybách a vejcích a pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem. Rovněž podporuje správnou funkci štítné žlázy.

Pravidelná konzumace potravin bohatých na antioxidanty pomáhá neutralizovat volné radikály a snižovat riziko chronických onemocnění. Kromě toho antioxidanty podporují i ​​zdraví pokožky, zpomalují proces stárnutí a zlepšují celkovou vitalitu. Pro zvýšení příjmu antioxidantů zahrňte do svého jídelníčku pestrou škálu ovoce a zeleniny. Obzvláště bohaté na antioxidanty je bobulové ovoce jako borůvky nebo maliny.

Zelený čaj a tmavá čokoláda (s vysokým obsahem kakaa) jsou také skvělými zdroji antioxidantů. Antioxidanty jsou tedy klíčové pro ochranu vašeho zdraví a udržení celkové vitality. Konzumujte různorodé a barevné potraviny, abyste zabezpečili organismu dostatečný příjem těchto důležitých ochránců a cítili se svěže a energicky každý den.

Souvisí s: