Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z

Amyláza

Amyláza je jako chytrý chemik ve vašem těle, který pomáhá rozkládat škroby na jednoduché cukry. Představte si ji jako malého pracovníka v trávicím traktu, který transformuje velké, komplexní molekuly na malé a lehce stravitelné kousky. Tento proces začíná již v ústech, kde sliny obsahují amylázu, a pokračuje v žaludku a tenkém střevě. Díky amyláze může tělo efektivně využívat energii ze sacharidů, které se nacházejí například v chlebu, těstovinách či bramborách.

Takže pokud když se zakousnete s chutí např. do křupavé kůrky čerstvě upečeného celozrnného chleba, díky amyláze se vaše tělo postará o to, abyste co nejlépe využili každou kalorii! Nicméně není kalorie jako kalorie. Amyláza se postará io tu z hranočelků, my raději doporučujeme zdravější varianty jídel.

Souvisí s: